Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono by stačilo zavést registrační pokladny. A nejen kvůli Vietnamcům. ;-)

1 0
možnosti

P96e14t89r 45M90a29n

10. 11. 2012 8:40

co diblíku napsat něco o ruských obchodnícíh, to by si se strachy......

0 1
možnosti

A co udělá stát s těmi penězi, kdyby je měl? I kdyby se nerozkradly, jen by přibylo byrokracie.

1 2
možnosti

Pane Leontýne Diblíku, tento blog se vám skutečně nepovedl!

Zbytečně jste mrhal silou, kterou budete ještě potřebovat až vás příjde

vietnamská sestřička přebalit.;-)

3 3
možnosti

Vážený pane, nebudu Vám vypočítávat v čem všem se mýlíte. Díky těmto "prvokům" mají mnohde obchod, když to tam Jednota zabalila jako nerentabilní. Mimochodem už jste si byl koupit česnek v Kauflandu?

6 3
možnosti

V rámci spravedlnosti je třeba napsat, že naše OSVČ odvádějí v průměru roční daň ve výši 3000,- takže Vietnamci jsou ještě pašáci !

9 2
možnosti
Foto

Možná že okrádají, to nervím a ostatně neví to ani autor. Nikde si u večerky nesedl a nešpízoval. Ale vím, že je to příspěvek, který mi napovídá cosi o závisti a nenávisti. Pravda je, že využívají příležitosti, to je podnikání. A jestli to dělají kvůli důchodu ve Vietnamu, je jejich věc. Autorovi však lze dát za pravdu - ano jsou pilní.

9 3
možnosti

V20i55k81t24o29r 93N29o11h66a

9. 11. 2012 19:28

Využívají příležitosti provozovat něco, co dávno překročilo hranice "daňové optimalizace".

0 0
možnosti

Copak Cesi nemohou podnikat (a okradat stat na danich) zrovna jako ti Vietnamci? Ministr financi je Vietnamec?

5 2
možnosti

Já to vidím asi takhle:

1. Vietnamští obchodníci oblékají asi tak polovinu obyvatel ČR. Nebýt jich, je oblečení dvakrát dražší. 2. Vietnamci nečekají na sociální dávky, ale (skoro) všichni pracují.

3. Proč se příležitosti zřídit si večerku nechopí čeští úderníci? Protože jsou asi tak o polovinu méně pracovití než vietnamci. 4. Osoby, které tisíce kilometrů od svého domova, v zemi jejíž jazyk je naprosto odlišný od jejich mateřštiny a dokáží se prosadit, mají můj obdiv. 5. Autorovi blogu doporučuji si nastudovat jak odvádí v ČR daně OSVČ (nejen vietnamští obchodníci).

12 2
možnosti
Foto

Autor píše úplné nesmysly. Žádný přechodný pobyt pro cizince v ČR neexistuje. Existuje krátkodobý pobyt do 90 dnů pro turisty a pozvané cizince, dále dlouhodobý pobyt nad 90 dnů pro cizince v ČR pracující nebo podnikající. Pokud cizinec pobývá v ČR nejméně 5 roků bez přerušení pobytu, může si požádat o trvalý pobyt, který se uděluje zpravidla na 15 let. Jednou z podmínek pro udělení trvalého pobytu je složení zkoušky z českého jazyka. Každý cizinec u nás pracující nebo podnikající musí platit zdravotní a sociální pojištění stejně jako každý český občan. Autorovi se nelíbí, že Vietnamci posílají vydělané peníze svým rodinám do Vietnamu. Pokud se jedná o řádně zdaněné peníze, tak co je mu do toho. Každý má snad právo svobodně nakládat se svým majetkem. Navíc podobně posílají peníze do své vlasti i ostatní cizinci jako Ukrajinci, Bělorusové, Mongolové, Rusové, Číňani a další.

8 1
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2733x
Osobitý s vlastním názorem, mírným přehledem a občas nadhledem. S myšlenkou něco dělat, nejen psát.. Aktivista proti TTIP a Novému světovému řádu.

Seznam rubrik