Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zastavení všech válek na dosah? To ale musíme chtít....

V době, kdy nevíte jakým zprávám věřit a nejraději máte ty v Blesku, protože tam je to jasné, je těžké udělat si názor na situaci ve válkách zmítaných státech i oblastech. Přitom řešení může být poměrně snadné.

Pokud si Evropské vlády uvědomí, že se jedná o jeden kontinent a země, kde se válčí jsou téměř na dosah. Dokonce díky jaderným zbraním, které válčící státy vlastní, pro nás Evropany na takřka smrtící dosah. Může být jen otázkou času, kdy zbloudilá střela nebo skupina bojovníků islámského státu spustí něco, co je otázkou života i smrti pro každého obyvatele Evropy.

 

Kolik času se již ztratilo schůzkami, konferencemi, prohlášeními a jinými nesmysly, které samy o sobě od stolu nic nevyřeší. Nejsem zastáncem jakéhokoli násilí, ale i pro naší bezpečnost je potřeba něco udělat v zemích, kde se stále válčí. Především je potřeba opravdu zjistit, kdo a proč válčí, jaké cíle dotčený konflikt má a zkrátka je ukončit. Jasně, někde lidé bojují za zachování své národní identity, takže je jasný nepřítel, kterého je třeba společnými silami zpacifikovat a zastavit jakékoliv vměšování.

 

Jen odbočím, nedávno jsem viděl dokument, jak za druhé světové války spojenci bombardovali německá města, ve kterých umíraly desítky tisíc civilních obyvatel. Desítky tisíc žen, dětí a starých lidí? Jejichž jediným válečným hříchem byla práce v továrnách na zbraně. Tedy jediná možnost jak neumřít hlady!

 

Úplně stejné to může být nyní v Sýrii. Někdo za něco válčí, ale na civilní obyvatele to doléhá nejvíce. Ani si to nedokážeme představit, ale pokusme se. Určitě čekáte kam článkem zamířím, jinam než čekáte.

 

Chce to silnou vůli a chuť lidí to zastavit. Myslím, že Evropa najde schopné nejen pravdivě analyzovat situaci, ale i vyjednávat o řešení a smíru. Samozřejmě, současně to chce i silnou vojenskou jednotku na pozadí, těžko odzbrojíte bojovníka, který používá jako hlavní argument zbraň. Vezměte, kolik ruských vojáku tam již je a nic, tak je potřeba spojení všech evropských států a vyslat tak silnou skupinu, která jen množstvím konečně zastaví vše co se tam děje. Nemám rád konspirace a spekulace, jak v těch všech konfliktech jde o moc a nerosty, asi na tom něco bude, ale nemělo by nám všem jít nyní o životy lidí, lidí kteří tam po generace žijí? Ti bohatí jsou již v Evropě, ale co ti chudí, co nemají tisíce eur na cestu? Přeci může být síla a snaha uklidnit a zastavit to válčení, které stejně nejvíc odnáší civilní obyvatelstvo. Pilot bombardéru nevidí schované děti nebo rodiny, které tam vždy někde jsou.

 

Proč všichni jen žvaní a honí si politické body? Tím války nezastaví. Stejně tak od řečnického pultu nenastolí v té dané zemi klid a pořádek, klid pro obyvatele dotčených zemí. Nyní nemyslím nastolení klidu jako v Jugoslávii v devadesátých letech, kde se za nečinného přihlížení modrých přileb děla genocida nejhrubšího zrna. Tak si to nepředstavuje asi nikdo u nás.

 

Zastavit pár desítek tisíc fanatiků z IS je pro silnou evropskou armádu ve spojení třeba i s ruskou, otázkou pár týdnů. Víte veškeré násilí by mělo být zastaveno a okamžitě potrestáno, demonstrativně, jinak si v budoucnu dovolí podobné akce každý radikál. Na co všichni čekají? A proč?

 

Mírové myšlenky bychom měli tlumočit našim politikům den co den, ať něco pozitibního udělají, rozhýbou a neschovávají se v parlamentu, na úřadu vlády nebo v Bruselu. Vždyť i tam máme své poslance. Nejsou tam na ozdobu, jak si oni myslí.

 

Všem hezký den a malé zamyšlení. Díky.

 

L.D.

Autor: Ladislav Diblík | pátek 19.2.2016 14:18 | karma článku: 11,62 | přečteno: 237x
  • Další články autora

Ladislav Diblík

Česko opouští spravedlnost, dovolíme to?

Díky útvaru pana Šlachty nemají posledních pár let klidný spánek nejen politici napojení na lobbisty a obráceně, ale i zločinná spolčení firem tunelujících státní veřejné zakázky.

10.6.2016 v 11:18 | Karma: 32,20 | Přečteno: 1624x | Politika

Ladislav Diblík

Zničení islámského státu ISIL teď hned? Na co se čeká?

Za chvíli to budou tři roky od vyhlášení a oficiálního vzniku Islámského státu (ISIL). Již od začátku bylo jasné o co jde a jaké má toto samozvané uskupení cíle. A reakce našeho rádoby civilizovaného světa?

6.6.2016 v 10:39 | Karma: 37,88 | Přečteno: 2610x | Politika

Ladislav Diblík

Proč nám politici nařizují a nenaslouchají a neříkají pravdu?

Čím začít? Perliček ze života okolo nás je více. V dubnu schválili zástupci 175 zemí klimatickou dohodu, která má zastavit oteplování. Bomba! Vidím, že heslo "poručíme větru dešti" je nadčasové, tedy nejen socialistické.

9.5.2016 v 17:03 | Karma: 32,03 | Přečteno: 1169x | Politika

Ladislav Diblík

Kdo má zájem na zvýšení tarifů u elektřiny?

Pokud se podíváte na ceny akcií nejen společnosti ČEZ, ale i na jiné akciovky podnikající v energetice, bude vám jasno téměř okamžitě. A současně si musíme uvědomit, jak silné je lobby skupiny, která usiluje o zvýšení svých zisků

1.3.2016 v 15:47 | Karma: 30,56 | Přečteno: 1000x | Ostatní

Ladislav Diblík

Další pokus o "odstřel" předsedkyně ERÚ Aleny Vitáskové?

Aneb jak dlouhé prsty má solární byznys, kritiky nazývaný také jako solární mafie? Odpověď, díky celé kauze, je jasná. Velmi dlouhé. Až si myslíte, že žijeme v Itálii sedmdesátých let minulého století. Popravdě, žijeme.

22.2.2016 v 11:12 | Karma: 32,56 | Přečteno: 674x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2733x
Osobitý s vlastním názorem, mírným přehledem a občas nadhledem. S myšlenkou něco dělat, nejen psát.. Aktivista proti TTIP a Novému světovému řádu.

Seznam rubrik